Een super plekje in het hart van de authentieke Provence! Glooiende landschappen met weelderige wijngaarden, cipressen, velden vol paarse lavendel en vruchtbare olijfboomgaarden, afgewisseld met sfeervolle Provençaalse dorpjes met kleurrijke markten en pleintjes waar het even lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

img-05.jpg

Waar kunt u zich beter verdiepen in wijn dan op een locatie omgeven door wijnvelden en met een eeuwenoude traditie van wijn maken. Een gebied waar – door een nieuwe generatie jonge wijnboeren- veel geïnvesteerd wordt in de identiteit, ontwikkeling en marketing van wijn.
De vele – sommige zeer gerenommeerde – wijnhuizen in onze regio zorgen voor een enorme diversiteit aan smaak en stijl. Meer dan een ontdekkingstocht waard!

Word een echte wijnkenner. Laat de wijn 'walsen' en laat uzelf verrassen door de geheimen van een echte goede wijn. Tijdens het proeven, van diverse eenvoudige en mooie wijnen, leert u de beginselen van het wijnproeven in een ontspannen sfeer.
Tijdens deze week zult u ontdekken dat wijn meer is dan alleen lekker of niet lekker. Lekker is namelijk een persoonlijke beleving en hangt vaak nauw samen met tijdstip, sfeer, omgeving en medegenieters. In deze week leert u bewuster proeven en uw proefervaringen onder woorden te brengen. Zo gaan we ook werken aan het herkennen van geuren, want een geur benoemen is moeilijker dan u denkt.

img-06.jpg
img-07.jpg

U leert hoe u de karakteristieken van verschillende wijnen kunt benoemen. 's Avonds bij het diner komt op informele wijze de combinatie tussen wijn en spijs aan de orde.
Het doel van deze week is om u de kennis mee te geven, waarmee u in een winkel, restaurant of thuis voor het diner gemakkelijker keuzes kunt maken aan de hand van uw eigen smaak. U leert op een deskundige wijze wijn te proeven en een eenvoudige wijn en spijs combinatie samen te stellen.
Deze week staat dus compleet in het teken van wijn; proeverijen bij verschillende wijnhuizen, bezoeken van wijnkelders, picknicken in de wijngaard, uitleg over de wijnbouw, terminologie, (her)kennen van geuren en smaken, wijn & spijs enz. U logeert op ons prachtige landgoed, heel rustig gelegen, buiten het plaatsje La Tour d’aigues. In de tuin is onder andere een heerlijk verwarmd zwembad en volop gelegenheid om te relaxen zodat u na deze week voldaan en compleet uitgerust terug thuis komt.

Boek hier

Weekschema:

Zaterdag:

Aankomst luchthaven Marseille. Onze hostess (NL-FR-ENG) staat op u te wachten en brengt u naar het landgoed Beauchateau. In het Frans Mas Beauchateau genoemd. Mas betekend ‘heren boerderij’ typisch voor deze zuid franse regio. Beauchateau is enkel de naam die decennia terug aan de boerderij is gegeven. De naam chateau doet een kasteel vermoeden, dit is niet het geval, echter zo zal u het wel kunnen ervaren op het moment dat u aankomt rijden en het landgoed voor het eerst ziet. Wij zullen u in ieder geval koninklijk ontvangen en behandelen tijdens uw verblijven in Beauchateau. Na een welkomsdrankje en korte introductie kunt u uw kamer in gaan richten, het landgoed verkennen, luieren in het zonnetje of gewoon een verfrissende duik nemen in ons grote zwembad. Daarna zullen we een heerlijk frans diner nuttigen.

Zondag:

Gezamenlijk ontbijt. Op pad met onze ervaren gids. Lunch pakket mee voor onderweg. ‘s Avonds dineren we met zijn allen in Beauchateau.

Maandag:

Gezamenlijk ontbijt. Op pad met onze ervaren gids. Lunch pakket mee voor onderweg. ‘s Avonds dineren we met zijn allen in Beauchateau.

Dinsdag:

Vrije dag. U kunt heerlijk genieten bij ons verwarmd zwembad, een boek lezen onder een van de grote bomen, lekker in een hangmat liggen en de zonnestralen op uw huid voelen, naar het naastgelegen dorpje voor een bezoek aan de markt etc etc. Wij hebben genoeg tips om uw vrije dag nuttig te besteden.

Woensdag:

Gezamenlijk ontbijt. Op pad met onze ervaren gids. Lunch pakket mee voor onderweg.
‘s Avonds dineren we met zijn allen in Beauchateau.

Donderdag:

Gezamenlijk ontbijt. Op pad met onze ervaren gids. Lunch pakket mee voor onderweg.
‘s Avonds dineren we met zijn allen in Beauchateau.

Vrijdag:

Gezamenlijk ontbijt. Op pad met onze ervaren gids. Lunch pakket mee voor onderweg.
‘s Avonds dineren we met zijn allen in Beauchateau.

Zaterdag:

Gezamenlijk ontbijt. In de heerlijke zonnige tuin alle ervaringen, foto’s en verhalen van de afgelopen week met elkaar delen. Verder kunt u nog even de pure lucht uit de Provence opsnuiven, relaxen bij het zwembad, een boek lezen of wat dan ook. Dan nuttigen we daarna nog een gezamenlijke lunch onder de boom met uitzicht op het Luberon gebergte en gaan we de koffers weer pakken en moeten we helaas afscheid nemen van elkaar. Uiteraard niet zonder de belofte elkaar zeker nog eens terug te zien in deze fantastische omgeving. U wordt ruim op tijd door ons naar de luchthaven gebracht zodat u alle tijd heeft om op uw gemak in te checken.

Prijzen